Menü

Jó ha tudod - A napozás veszélyei

Jó ha tudod - A napozás veszélyei Barnulni sosem késő! Nézd meg a cikkben hogy mire érdemes odafigyelni, ha a klasszikus, Nap általi barnulást választod. De más alternatívát is kínálunk a barnulásra, amihez Nap sem kell. Nézd meg!

Jó ha tudod - a barnulás árnyékos oldala

Milyen veszélyei lehetnek a barnulásnak?


Nyáron két dologtól szabadulnánk meg szívesen: a plusz kilóktól és a hófehér bőrtől. A drasztikusan gyors eredmény elérése mindkét esetben többet árt mint használ. De mégis... Van olyan megoldás, ami gyönyörű tengerparti barnaságot ad gyorsan és kockázatmentesen? Derítsük ki!

Mi a helyzet a szoláriummal?
Franciaország és Németország után már Angliában is törvényben rögzített előírás, hogy a 18 év alattiak számára tilos a szolárium használat. Hazánkban a barnító gépek használata nincs életkorhoz kötve, azonban minden szalonban kötelező felhívni a vendégek figyelmét a szolárium alkalmazásának veszélyeire. Kutatások szerint a fiatalok körében a szoláriumok használata ugyanis 75 százalékkal növeli meg a bőrrák kialakulásának veszélyét. Ahogy a cigarettáról sem tudjuk egyértelműen megmondani, hogy pontosan hány elszívott szál után okoz tüdőrákot, úgy a szoláriumról sincs egyértelmű adat, hogy milyen gyakoriság után okoz bőrrákot.

Strandolás, napozás, de azok az ultraibolya sugarak...A hagyományos standon barnulás esetén két dolgot kell kiemelnünk: ez az UV-A és az UV-B sugárzás. Az UV-B felel a barnulásért és a leégésért. (A szoláriumokban ezért javarészt UV-A sugarak érik bőrünket). Az UV-A sugarak viszont felgyorsítják a bőr öregedését és a melanómák kialakulásának esélyét is megnövelik. A napfény kellemes „mellékhatásaként” jelentkező D-vitamin termelődés a bőrben csak az UV-B sugarak hatására következik be. Az UV-A sugarak épp ellenkezőleg hatnak, vagyis csökkentik a bőrben az UV-B sugarak hatására keletkező D-vitamin mennyiségét.

Akkor mégis hogyan napozzunk?Az alapszabály, hogy a legmelegebb napokon délelőtt 11 és délután 16 óra közötta lehető legrövidebb ideig tartózkodjunk csak a tűző napon. Kezdetben csak 5-10 percet napozzunk, amit később, mikor már kellemes barnaságot kaptunk, emelhetjük 15-20 percre is. A magas faktorszámú naptej természetesen alapvető fontosságú, amit minimum 20 perccel a napozás előtt vigyünk fel és érdemes 2 óránként újra bekenni magunkat vele!

Van más alternatíva is?

Létezik már olyan alternatíva is, amihez közvetlen napfény sem kell, hogy tengerparti barnaságot szerezzünk pár óra alatt, de mégis hosszan tartóan, jellemzően 5-7 napon keresztül. Az önbarnítók közül is kiemelnénk most a piacon található legjobbat: ez a MARC INBANE Önbarnító spray.
  1. Nincs jellegzetes önbarnító "szaga" (szag, mert a tipikus barnítóknak nincs kellemes illata általában)
  2. Egyedi, bőrhöz illeszkedő kellemes illattal lepi meg a felhasználóit
  3. Sárga-, narancssárga tónus nélkül biztosítja a kívánatos, ragyogó barnaságot
  4. Természetes összetevőkkel dúsított (Aloe Vera, Ginkgo, piros bogyós gyümölcsök), így hidratálja és ápolja a bőrt
  5. 5-7 napig tart a hatása!

Nézd meg és legyél gyönyörűen barna egészséget nem károsító módon!

Kattints a képre:
Tartalomhoz tartozó címkék: hír